Fantasyrajz.hu -- "A grafitba zárt kedvesség" Honlapomon általam kitalált és megrajzolt egyedi fantázia- és mesefigurák találhatók. Látogasson el "hozzám"! Böngésszen a folyamatosan bővülő mese- és fantáziavilágomban! Remélem tetszeni fog és megtalálja köztük, amit keresett! www.fantasyrajz.hu
Please correct form

required *

Magamról (about me)

IMG_20160819_110202

“Csinálj valamit, amire érdemes emlékezni.” (Elvis Presley)

Szeretettel üdvözlöm!

Mindig is rajzoltam. A rajzolás számomra az önkifejezésnek a legnagyszerűbb formája, mikor a fejemben megszülető gondolat szabadon testet ölt a papíron.

A tanulás és kísérletezés évei során kifejlesztettem saját rajztechnikámat, mikrorealista stílusomat, amit a ceruza és a grafit végletekig való kihegyezésével és alkalmazásával érek el. Rajz- és képzőművészeti tanulmányaim során elvégeztem a Magyar Pannónia Rajzfilmstúdió rajzfilm animáció képzését. Jelenleg a digitális rajztechnika lehetőségeit próbálgatom. A honlapomon látható rajzok, képeslapok javarészt papírra készültek hagyományos technikával: grafittal, illetve színes ceruzával, de rajzoltam már nyersbőrre, velúrra, fára, terveztem tetoválásokat is — ahogy éppen adódott. Rajzaimmal a hagyományos értékeket képviselem, kihasználva és előtérbe helyezve a szabadkézi rajzolás ember- és lélekközpontú, szívvel és érzelmekkel telt kifejezőképességét. Portrék kivételével gyakorlatilag bármit megrajzolok, de a kedvenceim a saját fantáziám szüleményei, az általam kitalált – nem csak gyerekeknek szánt – szerető és szerethető meselények és fantáziafigurák.

Grafikák(graphics) menüpontnál / E-cards! címszó alatt lenyíló oldalfülnél letölthető képeslapfigurákat talál kategóriánként (születésnap, névnap stb.)! De kívánság szerint egyedi mese- és fantáziafigurát is megrajzolok képeslapnak! “Én adom a rajzot, Ön a szöveget hozzá!” De tervezek akár egyedi kabalafigurát is!

Írok verseket is. Kedvencem a XIX. századi francia költészet, illetve a klasszikus hexameterekben írt verselés, de próbálkozom új utakon is járni: szótagvégi-szótageleji párrimekkel verset írni. Idáig három verseskötetem jelent meg saját szerkesztésben és gondozásban, valamint megjelent két regényem magánkiadásban, egy pedig előkészületben van. Itt a honlapomon a Publikációk /other publications címszó alatt lenyíló oldalfüleknél található ízelítő a verseimből, részletek a regényeimből.

Köszönöm, hogy meglátogatta honlapomat. Amennyiben tetszettek a figuráim, a mese- és fantáziavilágom — vagy a verseim –, ezen a címen várom érdeklődését, jelentkezését: info@fantasyrajz.hu. Remélem, megtalálja köztük, amit keresett.

Fantasyrajz “A grafitba zárt kedvesség”

Köszönettel és üdvözlettel,

Dóka György